Csapatunk

Nemethzoli1

Németh Zoltán – Oktató, Tanfolyamvezető

Vadászati és Vadgazdálkodási Szakértő

Vadász családba születtem. Szerencsés vagyok, hisz az anyatejjel szívhattam magamba ezt az életformát, hivatásos vadász édesapámmal hat éves koromtól kezdve bújtam ez erdőt. Végigjártam a vadászjelöltség fázisait, már a gimnáziumi évek során is rendszeresen segítettem a vadászterületen folyó szakmai munkát, ahol idővel egyedül is vadásztattam a belföldi és külföldi bérvadászokat.

Az állami vadászvizsgát követően vadgazdálkodási technikusként végeztem, ezután gyakornoki éveimet egy országosan is elismert vadászatra jogosultnál töltöttem, majd évekig hivatásos vadászként dolgoztam a Bakonyalján.

Az akkori nevén gödöllői Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézetében 2007-ben vadgazdálkodási mérnökként diplomáztam, ezt követően a Fejér megyei vadászati hatóságnál dolgoztam, mint vadászati felügyelő, trófeabíráló. Ez volt az első év, amikor felkértek vadásztanfolyami előadónak.

Saját cégünk megalapítását követően 2008-tól Budapesten, jelenleg szerte az országban tanfolyamokat szervezek és oktatok. 2015-2021 között a Magyar Vadászlap egyik tulajdonosaként, ügyvezető-szakmai igazgatójaként is tevékenykedtem.

2016-ban agrár-mérnöktanári diplomát szereztem Gödöllőn, 2022-ben a MATE Kaposvári Campusán az Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet Agrármenedzsment és Vezetéstudományi Tanszékén keresztény értékrendű vezetőként diplomáztam.

A vadászjelöltek képzésé során kiemelten fontos számomra a gyakorlati és vadászetikai ismeretek átadása, illetve az ifjú vadászok segítése!

Elérhetőség: 00-36-30/442-8141


Bicz Kroly

Biczó Károly, Hivatásos Vadász – Elméleti És Szakmai Gyakorlati Oktató

Vadászati és Vadgazdálkodási Szakértő – Vadgazdálkodási Igazságügyi Szakértő

Nem születtem „vadásznak”, bár kisgyermek korom óta a természet bűvöletében éltem. Erdőt- mezőt járva számtalan meghatározó élményt és tapasztalatot szereztem. Voltam hajtó és egyéni vadászatok gyakori kísérője.

Fiatal felnőttként letettem az állami vadászvizsgát. Vadásszá válásomat nagy tapasztalatú „öreg” vadásztársak és alapos tudású fiatal vadászbarátok segítették. Hívásukra pályát módosítottam és 1996-tól hivatásos vadászként állok szolgálatban.

1998-ban vadász- vadtenyésztő szakmunkás, majd 2001-ben vadgazdálkodási technikus lettem. Időközben munkahelyet változtattam, azóta a GY- M- S megyei ILLAK Vadásztársaság alkalmazottja vagyok. 2007-ben a gödöllői Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézetében vadgazda mérnöki diplomát szereztem. A megszerzett tudást és tapasztalatot a mindennapi munkámban, vadkár szakértőként, valamint a vadászképzésben hasznosítom.

Az általam kezelt vadászterület jellege, elhelyezkedése, vadászati és vadgazdálkodási berendezések minősége lehetővé teszi, hogy a vadásztanfolyam résztvevői „terepi gyakorlat” keretében mélyíthessék el a vadgazdálkodásról és vadászatról megszerzett elméleti tudásukat.


Totoslehel

Tőtős Lehel, Szaktanácsadó – Vadászfegyverek

Többek között én sem születtem vadásznak. Sajnos dédapám volt az utolsó, aki ezt birtokai révén megtehette, azóta senki nem akadt a családból. A vadászattal és a fegyverekkel kis kamaszként kerültem kapcsolatba, Zoltán és édesapja mellett. Mire leérettségiztünk megismertük az erdőt.

Én főleg a fegyverek és a sport iránt érdeklődtem. Meg is maradt ez a mai napig fő profilnak, munkám során erősportok és a fegyverekkel való foglalkozás (fegyveres testület) tölti ki a mindennapjaimat.

2006-ban sikeres állami vadászvizsgát tettem, később vadgazda mérnöki diplomát szereztem Gödöllőn. Foglalkozásomból és a hobbimból kifolyólag úgy a hosszú, mint a rövid lőfegyverek ismerete, használata terén az elmúlt évek alatt kibővítettem az ismereteimet, itthon és külföldön egyaránt 4,5-től 12mm-ig bezárólag. Ezt pár versenyen sikerült is kamatoztatni több-kevesebb sikerrel. Az aktív sportolással életemben összefügg a helyes táplálkozás, ezért a vadászat a vadhús gasztronómiai értéke miatt is fontos számomra.

Vadászjelöltek és a már végzett ifjú vadászok tanáccsal való ellátását, segítését szívesen vállaltam, mikor felkértek rá, mivel a vadászat szépségének, értékmegőrzésének propagálása, a biztonságos fegyverkezelés, a helyes fegyver-lőszer megválasztása, a vadászatra való fizikai felkészültség számomra legalább olyan fontos, mint az etikus vadászat. Elsődlegesen a vadászpuskákkal és vadászoptikákkal kapcsolatos kérdések tekintetében állok az érdeklődők rendelkezésére…


Brzsnyi Andrs

Börzsönyi András, Hivatásos Vadász – Szakmai Munkatárs

Az elhivatottságom és a szakma iránti szeretetem vonatkozásában némi “csalódást” kell okoznom, mivel nem “ízig-vérig” vadász-családból származom. 15 évvel ezelőtt az egyik barátom (a mai napig a legjobb) csábítására elkezdtem tiporni a csalitot és minden szabad időmet az erdőn töltöttem.

Az általános iskola után rögtön a Herman Ottó Szki-ba vezetett az út, ahol vadgazdálkodási technikusi oklevelet szereztem 2005-ben. Az év augusztusában el is tudtam helyezkedni az Új Élet Vadásztársaságnál, mint hivatásos vadász, és 2009 júniusáig “nyaltam a sót”.

Ezt követően gyermekkori álmom vált valóra, és sikerült azon a területen munkát vállalnom, ahol gyerekkoromat és gyakorlati éveimet töltöttem. Jelenleg az Alpokalja Vadászati Közösség Vadásztársaságánál vagyok hivatásos vadász, ahol valóban a szakmának tudok élni, adottak a feltételek a szakszerű vadgazdálkodáshoz.

Évek óta folyamatos szakmai gyakorlatot biztosítok a hivatásos vadász tanulóknak, valamint a jövőben a leendő sportvadászoknak is.